La ceas de cumpănă


Pe mine m-a învățat 2017 să nu mai fac bilanțuri și să nu mai am infatuarea să cred că ceva din ce-mi doresc eu ar putea influența ce are să vină în noul an. Așa că n-am să mai fac bilanțul lui 2018. A fost un an cum a fost și eu sunt fericită că mi-au rămas alături cei mai dragi oameni, că sufletul mi-e întreg, că-mi sunt copiii sănătoși, că-mi sunt animăluțele bine, că am crescut și îngrijit doi puișori cărora le-am găsit familii frumoase și iubitoare, că familia mea frumoasă s-a mai înmulțit cu-n suflețel cules de pe stradă. Nimicuri, știu, dar nimicurile astea au compus puzzle-ul unui an din viața mea. Nu mă bucur că a trecut, cu el a mai trecut un an prin mine și cei buni rămași sunt puțini. Nici nu-l blamez pe cel ce vine, e dreptul lui și obligația mea să-l umplu cu piese frumos colorate.
Dacă-mi doresc ceva? Normal că-mi doresc, sunt vie încă, mai vie ca mulți din tinerii ce umblă zilele astea cu gleznele la vedere (dacă nu mă lăudam și nu criticam un pic, nu mă simțeam bine, hehehe).
Dacă vă doresc ceva? Normal că vă doresc. Ce-mi doresc și mie.
Să fiți sănătoși cu toții, că nimic nu-i mai prețios și mai necesar ca sănătatea.
Să aveți un an lin, fără supărări majore, să vă fie copiii bine, să aveți tot timpul un ”acasă” la care să vă întoarceți cu drag, un acasă unde să n-aibă loc mizeria vieții de zi cu zi.
Să fiți iubiți și să iubiți orice, oricît, că iubirea e singurul motor al vieții.
Să aveți prieteni buni și oameni care vă iubesc alături, să puteți să vă bazați pe sprijinul lor necondiționat.
Să citiți orice, oricît, oricînd. Cititul dezvoltă creierul și un creier bun face viața frumoasă.
Să învățați orice, oricît, oricînd. Nu există un timp de neînvățat, nu există un timp trecut cînd vrei să știi. Omul e viu cît timp învață și moare abia atunci cînd renunță să-și mai hrănească setea de cunoaștere.
Să fiți buni, să deschideți ochii și să vedeți și sufletele mai necăjite ca voi, indiferent că-s oameni, păsări, animale, copaci.
Să ajutați de puteți, să nu faceți rău deliberat nimănui, să-i sancționați promt pe cei care o fac. Pentru că răul trebuie omorît din fașă indiferent ce formă îmbracă, e singurul care nu merită să trăiască.
Să mai avem o țară și să o scăpăm de paraziții ce i s-au urcat în cap. Să nu mai lăsăm pe nimeni să ne-o infesteze.
Să fie pace. Pacea e viață.
Să vă fie 2019 pe sufletul vostru. La mulți ani, oameni dragi!

8 gânduri despre „La ceas de cumpănă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.