Cioc-cioc


Cioc-cioc! În geamul meu bat insistent degetele toamnei. Mi-a trimis o frunză pe pervaz şi a aprins focul în castan. Mesaj de pace. Atunci de ce întregul corp se cutremură ca pătruns de un cuţit de gheaţa?
– Ai un loc şi pentru mine în inima ta?
– Nu ştiu, Toamnă. Anul ăsta mi-e frig şi fără tine. N-aş vrea să-mi mai omori o vară. Am albit de câte veri am îngropat de când îmi tot baţi cu degete reci în geam. Mai lasă-mi măcar una…
– Nu eu, ci viaţa ucide verile tale. Eu doar poposesc un timp să-mi încălzesc mâinile lângă sufletul tău cald şi o să mor la rândul meu, curând, ucisă de viscolul iernii. Nu eu, nu – viaţa e de vină, pe ea ia-o de piept!
Mi-e tare dragă toamna şi totuşi, an de an sufletu-mi tremură la atingerea ei. Voi îngropa o altă vară şi viaţa mea va face încă un pas către viforul inevitabilei ierni.
– Primeşte-mă, te rog! Promit că-ţi voi umple ochii de culori!
Aşa mă minte de fiecare dată. Îmi umple ochii de culori şi-mi lasă în urma ei încă un cuţit înfipt adânc, până la prăsele.
O primesc, ce să fac? Mi-e milă de ochii ei plânşi şi de degetele reci. O să am grijă să fac un foc mai mare de data asta, să dogorească a vară.
– Ruşine să-ţi fie, Viaţă! M-ai urcat în carusel şi-mi ucizi anotimpurile tot mai repede mai repede, mai des, mai fără timp! Opreşte-l odată, pentru numele lui Dumnezeu!
Viaţa-mi zâmbeşte sarcastic.
– Tu, fată, habar n-ai! De-aş opri caruselul te-aş ucide pe tine.

IMG_0923

 

3 gânduri despre „Cioc-cioc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.