Am învăţat


Am învăţat că lucrurile nu sunt totdeauna aşa cum par, că oamenii nu sunt aşa cum vor să pară, că adevărul are totdeauna două feţe, după cum şi oamenii care-l deţin sunt interesaţi sau nu.
Am învăţat că prietenii buni sunt puţini şi îi poţi păstra aproape atâta timp cât sunteţi pe acelaşi drum. Când drumurile se despart, cei care-ţi rămân alături sunt extrem de rari şi cu atât mai valoroşi. Prietenia e un concept învechit ce se ghidează după un oarecare interes şi obişnuinţă şi dacă găseşti omul căruia poţi să-i spui şi cele mai ascunse gânduri eşti norocos.
Am învăţat că trebuie să porţi mască într-o lume de măşti, trebuie să muşti într-o lume de hiene, să loveşti atunci când eşti lovit. Nu trăim într-o lume de oameni cu discernământ care să realizeze că obrazul tău întors este o palmă pentru ei. Trăim într-o junglă condusă de indivizi fără scrupule.
Am învăţat că dacă nu te ajuţi tu, nimeni nu te va ajuta. Dacă nu te ridici singur, ceilalţi te vor îngropa fără regrete, chiar dacă ai făcut pentru ei mai mult decât oricine altcineva.
Am învăţat că rudele îţi sunt rude şi te cunosc până la un punct. Trăim şi murim singuri.
Am învăţat să nu aplec urechea la părerea niciunuia din cei ce cred că deţin adevărul absolut. Că viaţa mea e doar a mea şi nimeni nu o trăieşte în locul meu.
Am învăţat să nu judec pe nimeni fără să mă pun în locul lui, să văd dacă nu cumva aş face la fel în aceleaşi circumstanţe. Suntem entităţi separate, diferite în consecinţă.
Am învăţat că oricâte studii ai avea, dacă ai un caracter de rahat, rămâi un om de rahat.
Am învăţat că nu pot plăcea tuturor, că vor exista totdeauna oameni ce mă vor urî fără să mă asculte, oameni ce-mi vor face rău gratuit, sau oameni cărora pur şi simplu nu le vor plăcea ochii mei sau felul meu de a fi.
Am învăţat să fiu eu şi să nu dau socoteală nimănui pentru viaţa mea. Greu, dar am învăţat.

3 gânduri despre „Am învăţat

  1. Acum urmează să înveți să te dezînveți…deoarece tot ceea ce atragem…aia primim. Asta spune și legea a treia a lui Newton. Viața nu este o școală…este VIAȚĂ, adică TRĂIRE. Dacă stai cu burta pe carte, uiți să mai trăiești, dar vei fi tobă de carte. Reacțiile față de toate dezechilibrele vieții și nu sunt puține, nu reprezintă ACȚIUNE, care este rezultatul inteligenței, creativității.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.