Bună dimineaţa cu grîul verde!


Nu vă speriaţi, tot eu sunt. N-am prea avut somn şi-am zis să trec să vă urez. De fapt, mint, am dormit ca un bolovan răcit de pe la 1 noaptea şi m-am trezit, cum altfel, ca un fermier harnic, odată cu zorile. Şi asta cu fermierul e tot minciună, de fapt am o problemă cu trezitul de dimineaţă de cînd mă ştiu. Funcţionez bine doar după-amiaza, şi atunci bine încărcată cu cafea.
Am trecut doar să vă spun o poveste, una mică fără deznodămînt.
Eram copii şi stăteam toată noaptea la televizor sau cu gura căscată la oamenii mari, rîdeam prosteşte de glumele lor pe care nu le înţelegeam şi ne întreceam cu ei în horă cînd cheful era în toi. Era o bătălie, să vedem care stă treaz mai mult, de parcă am fi avut de cîştigat cine ştie ce competiţie. Dimineaţa ne trezeam la prînz, doar era Anul Nou, nu? Am avut mare noroc că ai mei s-au pus doar naşi, nu şi moşi, să se trezească cu noaptea în cap să pună masă ca să primească nepoţii cu plocon, să-i dea la grindă. Despre asta cu datul la grindă vă spun altădată.
Vecinul şi vărul nostru, Gigi, era mai înţelept. Se culca noaptea devreme ca să se trezească dimineaţa devreme şi să plece la urat. De data asta uratul era pe bani. Îşi lua ghiveciul în care plantase grîu de la Sf. Andrei şi-l îngrijise de se făcuse înalt şi sănătos ca un lan în miniatură, striga la poartă şi începea „La mulţi ani cu grîul verde!”. Tata îi dădea leul pregătit din timp, doar îi adusese belşugul în casă.
Azi vreau să vă urez eu în prima dimineaţă dn cele 365 ale anului 2018 şi-n acelaşi timp să dau semn că-s încă vie, pe-aici şi eu, mă lupt cu toate cîte vin. Să vă fie casa casă, să vă fie masa masă, să aveţi parte de sănătate, de noroc, de bucurii, de belşug şi spor în toate şi cînd o să fie mai rău, ca acum să vă fie!
La mulţi ani!

16 gânduri despre „Bună dimineaţa cu grîul verde!

    • Mă bucur să aud asta, Mugur. Al meu a crescut minunat, atît de mult că s-a şi trecut pînă la Anul Nou. Dar are scuze… nu l-am pus în pămînt şi-n casă a fost prea cald. De anul viitor nu mai pun pe vată, gata, m-am învăţat minte. La mulţi ani!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.