De ce-s zombie toată ziua


Pe la 3 jumate, Puță se trezește și-mi toarce la ureche. Păi, cum să dorm cînd motanul are chef de giugulit? Îl ignor regește. Îmi pun perna-n cap și mă întorc cu spatele la ingrat. Dacă e gol de tot de iubire, mă ocolește și vine de-mi bagă mustățile-n nas. Mă pupă și toarce jalnic, ca un tractor cu carburatorul înfundat. Îl înjur, dar tot n-am inima să-l gonesc de tot. Îl mîngîi puțin și-l culc lîngă mine. Într-o jumătate de oră pleacă. Încerc să adorm iar, dar Baghera își înfige, supărată, gheruțele în piciorul cu care i-am dat în botic. Păi, așa ne-a fost vorba, să nu mai poată pisica să doarmă unde vrea? Mai înjur odată și-mi strîng picioarele. Acum aș mai dormi, dar sunt cam mare să mai dorm ghemuită în poziția bebelușului și unele încheieturi se cam revoltă. Să întind picioarele nu pot, că o deranjez pe Baghera, să mă mut pe partea cealaltă de pat nu pot, mă dau jos și mă duc pe wc. Acolo prind un sfert de ora de somn bunicel, pînă vine Suri să se încurce printre picioarele mele li să-mi spună povești. Și povestește asta, de pune pe vodă-n scaun . În scurt timp, pisicile mele, toate, fac de pază pe lîngă mine, cu ochii cîrpiți. Se uită la mine cu reproș. ”Păi, bine, femeie, tu ne trezești în crucea nopții să te păzim la baie, ești nebună?”, În momentul acela mă ridic și fug repede în pat. Mă întind cît sunt de lungă și-mi revendic partea mea. Închid ochii și adorm satisfăcută, pînă-și face telefonul damblaua.
în fiecare dimineață mă trezesc la 5. Nu c-aș vrea, ci că se pornește telefonul să-și facă backup la whatsapp și mă bipăie pînă-l înjur și pun mîna să dau cu el de perete. Atunci se oprește, mai clipește o dată și închide ochii, de parcă mi-ar arunca în scîrbă ”ce-ai femeie, ai înnebunit, nu vezi că dorm?” El doarme, dar eu ce vină am? Mă trezesc naiba și pun de cafea.
Hai, neața!

4 gânduri despre „De ce-s zombie toată ziua

  1. Bună dimineața… Dar dacă nu vrei să te trezești tu de la 5, de ce nu-ți instalezi programul acela cu „nu mă deranja”? Că poți seta între ce ore să tacă telefonul tău. Măcar de el să scapi. Altfel, te înțeleg, eu mai am doar o pisică, pe care o apucă zbenguiala în nocturnă. Și tropotește pe parchet de zici că e cal.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.