Feel good


Duceam gunoiul înainte să plec la birou. În fața tomberoanelor un personaj cu un căruț obișnuit în astfel de locuri. Pe căruț cîteva resturi și-un sac mare, murdar, din cele în care căutătorii prin gunoi adună peturi goale.
Personajul, mai către vîrsta a treia, încă ne-ajuns la ea. Cînd m-am apropiat și-a luat căruțul și-a plecat, a trecut pe lîngă mine cu privirea în jos, un pic rușinat că-l văd în condițiile acelea. Era obosit și murdar tare. Ochi pierduți sub o frunte acoperită cu o cască metalică căreia nu i-au putut găsi o altă întrebuințare decît cea de a acoperi creștetul omului din fața mea, ca să dea liber pletelor de un alb murdar să-i curgă pe umeri. O barbă la fel de murdară ca pletele flutura în deplină libertate pe piept, de vesta de piele maro (odinioară) atîrna un lanț lung argintiu care tremura și se legăna cu fiecare pas. În jos, lucrurile e schimbau un pic. Era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de trening pe turul cărora ”feel good” căpăta chiar o semnificație anume. Și-a purtat demn umerii drepți și căruțul gol către următorul grup de tomberoane. Doar casca neagră sclipea lustruită în soarele blînd al dimineții.
Feel good în orice condiții!

6 gânduri despre „Feel good

      • Probabil că le aduce mâncarea pe o zi, poate pentru două, dar ai dreptate, nu-i mare lucru, iar pentru banii ăștia trebuie să bată multe spații de depozitare a gunoaielor, să scurme poate prin ele, ceea ce nu este placut deloc.
        Dar încă o dată, îi repect pentru că trudesc pentru fiecare leuț pe care-l câștigă.

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.